12 Şubat 2013 Salı

PINK MARTINI KONSERİ-LONDRA


H.Çiçeksever — 12 Temmuz 2012
PINK MARTINI..H.Çiçeksever’den
 
Müzik batıda dinleniyor,müzik toplumların gelişmişlik göstergesi..
Medeni insanlar müzik  dinlemesini biliyorlar.
Bugün Londra`da PINK MARTINI konseri cok guzel bir havada, ruha gida veren muhtesem orman atmosferinde gerceklesti.
Asırlık devasa ağaclardan oluşan KEW ROYAL BOTANIC GARDENS ormanında kadife gibi cimenlerinde insanlar hem piknik yapti, hem dans etti birlikte muzik dinlemenin keyfini cikardi.
pink martinipink martinipink martinipink martini
Ibadet gibi  disiplinli calisan, cok calisan  bati, calismayi da dinlenmeyi de biliyor. Medeniyet ölçülü yasama sanati. Wimbledon sokaklari tenis yarismasina gelenlerle dolup tasiyor. Insanlar birbiriyle ugrasmiyor, kendini ruhsal ve bedensel saglikli bir sekilde yasatmak icin kendi merdivenlerini kendi ayaklariyla cikiyorlar. Geri kalmis ulkelerle aramizdaki fark buradan basliyor.
Londranin evleri ve ağaclari nufus kagidina sahip biliyor musunuz?Kayit altina alinmis agaclarla dolu kadife gibi tertemiz  çimenlerin uzerine coluk cocuk sevgilisi dostlari ile grup grup yerlesmis olan milyonlarca insantan tek gurultu cikmadan konseri bekliyorlar. Ickileri ellerinde, piknik sofralari hazir efendi gibi yemyesil doga, masmavi gok altinda insana huzur ve huşu veren birlikteliğin rengini hissettiren inanilmaz etkileyici bir atmosferde Pink Martininin sahne almasi bekleniyor.
Sahnenin belirli noktalarina yerlestirilen , sahne yanizda izlenimi veren, dev ekranlarda konser izleniyor.  Bazılari sevgiyle dans ediyor. Muzik ruhun gidasi diyebileceginiz ortami yasayarak hissediyorsunuz.
Avrupa`da ilk defa boylesine etkileyici acikhava konserini Danimarka-Kopenhag`ta Witney Houston`u dinlerken hissetmistim. Milyonlarca insan tek nefes kendini muzige veriyor.
Her ülkeden sevilen klasikleri seslendiren grup, bir ara şöyle anons yapti: `Yarin Istanbul`da konser verecegiz, simdi Türkler, eller havaya  dedi ve Üsküdar`a Giderken sarkisini soylediler. Yani herkesin gonlunu aldilar..
Konficyuz derki:` bana bir ulkenin muzigini dinletin nasil yonetildigini soyleyeyim(arabseki dusunun)
Mevlana derki: `bana muzik deyin size kutuphaneler dolusu kitap yazayim`
Turk tasavvuf muzigini dunyaya tanitan Oruc Guven Gurkan ise her makamin vucudun bir organina iyi geldigini soyluyor.
Kaliteli muzik,  ruhun ilaci..Hepinize kaliteli muziklar dinleme alışkanlığı diliyorum

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder