11 Şubat 2013 Pazartesi

Ortakoy Kahvesi

Posted on

 
İstanbul’a geldiğinizde her şeyiyle bir İstanbul anısını, bütünüyle   yakalamak istiyorsanız anlattıklarıma kulak veriniz:Adı: Ortaköy Kahvesi , Cami sokağı no:11-Ortaköy
Kırk yıllık Kahve Koleksiyonum, on yıllık Kahve kitabımla o kadar uğraşıyorum ki karşıma hep Kahveyle ilgili şeyler çıkıyor. Son Adriyatik  gezimizde bile koskoca Atina’da karşıma ilk çıkan kahve malzemeleriyle dekore edilmiş bir dükkan oldu.. Belkide dikkat çekecek, turistlerin uğrak yolu yer seçmişlerdir bilemiyorum.
Yaz akşamları hareketli geçiyor.  Balkonumun Boğaz manzarası ve boğaz havasıyla birlikte,  Çırağan, Feriye, Esma Sultan, Ortaköy, Sorti, Kuruçeşme’den atılan havai fişekleri  seyretmek büyük bir zevk veriyor.   İstanbul’da zor rastlanır bir şans benimki. Dün akşam yine böyle bir renk cümbüşü sırasında İstanbul’un eğlence mekanı  Ortaköy gecelerini görmek için sahile inelim dedik.
Aman nasıl kalabalık,ışıl ışıl  nasıl renkli, nasıl neşeli bir görseniz. Yolumuzun üstündeki  bir satıcıda çok ilginç, gümüş kaplama   çok modern  takılar dikkatimi çekti.  İlgiyle incelerken sorular sormaya başladık tabi. Sonradan sahibi olduğunu öğrendiğim bey demez mi; biz aslında dört katlı Kahvehaneyiz. Bir başımızı kaldırdık ki, harika bir mekan.

İçerisi hem dekorasyon hem satış amaçlı Türk Kültürüne ait objelerle dolu dört katlı eski ahşap bir ev. . Mekanın iki taraftan cephesi açık olması çok hoş. Masalar, koltuklar iç dizaynı son derece dinlendirici ve rahat döşenmiş. Müşteri profili ise sanki seçme güzel gençler ve insanların toplantı yeri gibi. Çok beğendik.
Sahibi Necip Asker ile başladık Kahve üzerine sohbete.  Hayat hikayesini dinledik. Gönlü zengin milletim, hemen zorla bir ikram yaptı, koleksiyonumu öğrenince kendi ne özel hazırlatmış olduğu fincanını koleksiyonuma hediye etmesi ise beni çok mutlu etti.
Bir yanda Boğaz Köprüsüne dokunuyormuş gibi,  Esma Sultan Yalısına bakmak mı istersiniz buyurun Ortaköy Kahvesine..
Diğer yandan tarihi Ortaköy Camisine ve kumpircilere mi bakmak istersiniz buyurun Ortaköy Kahvesine…
Boğazın serin sularından esen rüzgarın yüzünüzü dost eli gibi okşarken  bir  kahve , bir çay mı yudumlamak istersiniz buyurun Ortaköy Kahvesine…
Eski Osmanlı mahallesinde, eski bir türk evinde yaşar gibi kahvaltı mı istersiniz buyurun Ortaköy Kahvesine..
Tarih, deniz, insan nefesi, Anadolu Yakası, Beylerbeyi Sarayı, gidip gelen gemiler, suyun sakin akışıyla birlikte mi olmak istersiniz buyurun Ortaköy Kahvesine…
İstanbul’da gidecek yer çok, her yer kendine has güzel ama küçük bir İstanbul özetinde az zamanda çok keyif almak isteyenlere tavsiye ediyorum Ortaköy Kahvesini..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder