12 Şubat 2013 Salı

10. YIL SERGİSİ


 

H.Çiçeksever — 17 Kasım 2012
10.YIL SERGİSİ…..H.Çiçeksever’den..
 
Beyoğlu’nun  her zamanki gibi insanı etkileyen  tarih ve enerji  dolu atmosferinde, güzel  bir akşam üstü , eski PTT binası olan tarihi yapı bize  kapılarını açıyor, yıllanmış koleksiyonlarımıza ev sahipliği yapıyordu.
Ülkemizde koleksiyon kültürünün tanınması ve yaygınlaşmasına hizmet amacıyla kurulan Collection Clup, 10. Yaşını kutlamak için bir sergi düzenledi.
                Geçmişin değerlerini geleceğe taşımak sloganıyla  çalışmalarını sürdüren klüp, 15-30 Kasım tarihlerinde Beyoğlu, Galatasaray Üniversitesi Kültür Sanat merkezinde 35 üyenin katılımıyla özel sergide  biraraya geldiler..
Açılışta bizi yanlız bırakmayan dostlarımıza başta, Kurumsal Koç Emine Hatipoğlu olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.
 Collection Clup davetiyesiemine hatipoğlu
                Bu yıl içinde kaybettiğimiz, Collection Club’ün kurucu üyelerinden koleksiyoner, yazar, araştırmacı, turizmci değerli insan Kemal Suman serginin özel bölümünde  Collection Dergisine yayınlanan bazı yazılarıyla yer alıyordu. Aynı bölümde ise, Turgut Göksoy fenerleriyle, Hilmi Nakipoğlu fotoğraf makineleriyle ve ben Türkiye’nin ilk kahve koleksiyoneri olarak  “Kahve Kültürü”  konulu birikimlerimle  aynı mekanı paylaşıyorduk.
                Eski fotoğraflar konusunda değişik  ve ilginç bir  diyor ki; “Cumhuriyet Dönemine ait konu seçen Doç. Dr. Adem Köşlü , arşivimden seçtiğim fotoğrafların ilginç yanı- Foto Rus, Foto Fransız, Foto Alman, Foto Amerikan- etiketleri taşıyan fotoğraflar, ürünlerine yabancı isim verme merakının eski birer temsilcileri konumundalar.” Diyor.
                 Cumhuriyet Dönemi Şapka koleksiyonuna sahip  olan Yavuz Balkan bu sergide Gelibolu’nun silinmeyen izleriyle yer alıyordu.
                Diğer katılımcılar; Para keseleri, hamam takunyaları,mühürler,  kapı tokmakları, fenerler,kibrit kutuları, piyango biletleri, fotoğraf makinaları,saatler, bebekler,oyalar,flatelik panolar,yabancı plaklarda Türk eserleri,sigorta poliçeleri,deniz kabukları,kadın temalı kartpostallar,rozetler,imzalı kitaplar ve edebiyat efemerası şeklinde vitrinlerde yer aldılar.
Gelecek nesillere kalıcı işler bırakmak adına yapılan çalışmalar psikolojik doyum veren bir durumdur.
             
                Atatürk der ki; “Hayatta tam zevk ve mutluluk, ancak gelecek nesillerin şerefi, varlığı, mutluluğu için çalışmakta bulanabilir.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder