11 Şubat 2013 Pazartesi

APERION ART PLUS

 

H.Çiçeksever — 14 Mart 2011
APEIRON ART PLUS..H.Çiçeksever’den..
Örnek olmak, model olmak denen  tanım , üzüm üzüme baka baka kararır  misali insan olma yolunda yürüyüşümüze hız katan, kişisel yolculuklarımızın ilham kaynağıdır.  Ülkemiz örnek insanları tanıdıkça kendinde iyi işler yapmak için güç bulacaktır.  Kötü örnekleri konuşmak, kötülemek, bilgisiz eleştirmek yerine iyi örnekleri  çoğaltarak  milletçe yükseleceğiz.Hem milletimizi hem dünyamızı ruhsal olarak besleyeceğiz.
Nişantaşı’nda sıra dışı bir galeri Apeıron. Babilonca’da evrenin kurulduğu andaki sınırsızlık ve sonsuzluk demekmiş. Galerinin misyonunu, sahibi Selin hanım şöyle açıklıyor: “Evrende var olan güzelliğe ve mükemmelliğe dikkat çekerek sanat yoluyla bunları dünyaya yansıtmaktır.”Örnek insan, örnek misyon diyorum.
İstanbul’un her köşesinde sanatsal aktiviteler olsa da , sanatın kalbinin ana merkezi  Taksim-Harbiye-Nişantaşı-Beyoğlu. Mümkün olduğunca tüm etkinlikleri takip etmeme rağmen, geçen gün bilmediğim yerden bir e-mail geldi; Nişantaşı Aperion’da Ultralist Giysiler Tasarım Sergisi-Selin Melek Aktan diyordu. İnternete bakmadan, incelemeden ,  Nişantaşı’nı gezerim düşüncesiyle yola çıktım. Güzel dizayn edilmiş mekanın kapısında beliren güleryüzlü , daha da doğrusu içinin nuru gözlerine yansımış bir bayanla karşılaşınca zihnimde şimşekler çaktı ve düşünmeye başladım.
Sonra eve gelince internetten incelediğimde sezgilerimin gücüne inancım arttı. Özellikle de bir cümlesi  benim kendime seçtiğim misyonun tıpkısıydı. Demiş ki; “CHP kadar Atatürkçü, AKP kadar dindar, MHP  kadar milliyetçiyim. Kimseden öğrenmeye ihtiyacım yok. Atatürk’ü anlatamadılar.” İşte biz bu anlayışa  bütün olmak diyoruz. Pek çok defa köşe yazılarımda Hakikat nerde diye yazıyorum, Atatürk’ü anlatmak için Türkiye’de ilk ve tek sanatla yola çıkmış bir insan olarak amaçta birleştiğimizi görmek bana heyecan verdi.
Hiç vakit kaybetmeden,telefonla arayıp evime davet ettim.  Son derece mütevazi, farkındalık bilinci yüksek, insan sevgisi ruhuna dış dünyasına yansımış bu güzel hanım, koskoca metropolde kim olduğumu bilmeden ve hiç kuşku duymadan  (tıpkı benim yaptığım gibi) bugün  bana geldi. Sohbet ve muhabbetle  zamanın nasıl geçtiğini anlamadık. Kendisinde gördüğüm enerjinin kaynağının neler olabileceğini söylediğimde çok haklısınız doğru dedi.
Benim hala süregelen ve sonuç alamadığım ülkem adına  ürettiğim projelerim üzerinde konuştuk. İnşallah birkaç sanatçıyla birlikte istediğimi gerçekleştirme şansım olacak. Zor , büyük ve  yüklü bir proje. Paylaşmak bile bana başarmış kadar keyif verdi. İnsan insanın ilacı. Sohbet ve muhabbet kültürü seviyeli insanlar arasında kurulan bir ilişki.
Hayaller gerçeklere ulaşmanın ilk basamağı. Hayaller olmasa hayat olmaz diyen Selin hanımın hayatı  çok renkli. Anadolu motif ve renklerinden esinlendiği ”orientalpopart koleksiyonuyla 2004 Zurih Art Show’un en avangard sanatçısı seçilmiş.Çalışmalarını Yunanistan Bulgaristan, Isviçre,Fransa, İtalya Polonya,Avusturya ,Danimarka, Mısır, LosAngeles,NewYork, Miami’ de sergileyen Aktan’ın eserleri 2009da USA Museum of the Americas koleksiyonuna alınmış. İtalya’da ”Savaşta Çocuk” isimli eseri Caserta Müzesine alınırken,eseri anlatan sözleri Amerika’daki surfax tarafından dünyayı besleyen en iyi makaleler arasına seçilmiş. ”Aşk Selinde Uçuşan Melekler” isimli şiir kitabı “1000 Çiçek Açsın, 1000 Fikir Yeşersin” kampanyasına katkıda bulunmak amacıyla ÇYDD yararına satılmış.
Kibelenin İşliğinden çalışmalarına devam etmektedir.  Aşk dünyanın en karmaşık duygusu, baharatlı bir Hint yemeği gibi hoş geldin Aşk diyor Selin Melek Aktan.
Hayat devamlı bir yürüyüş.Aşk; tanrının milyonda bir kişiye sunduğu çok özel armağanı…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder