11 Şubat 2013 Pazartesi

ÇAĞAN IRMAK


H.Çiçeksever — 16 Mayıs 2012
ÇAĞAN IRMAK..H.Çiçeksever
 
Çırağan Sinema etkinliklerinde, TV’den “Dedemin Arkadaşları” ile tanıdığımız Çağan Irmak’la birlikte  “ULAK-SİNOPSİS filmindeydik.. “ Bütün güzel masallar gibi Yaradan’ın adıyla başlar hikayemiz.”diyordu!
“Dudaklar sussa da kalbin bin bir dili vardır ama dili olmazsa neyler insan… Kirlenen kalpleri kantara konup tartılma vakti gelmiştir artık. İyiyi bilmemek, tanımamak karanlığa gömer kalpleri. Şimdi kıyam zamanı…”diyordu.
Dünyanın en zor şeyi, nelerdir biliyor musunuz?
1-Düşünmek, 2-İlham gelmek, 3-Ürün vermek,
4-Ürünleri hayata geçirmek, topluma  sunabilmek.
Ve o aşamada  yine düşünmek, yaratıcılığı kullanmak, uğraşmak, emek vermek, bir dolu zorluklara katlanmak ..ortaya çıkan ürünü milyonların beğenisine sunmak, sonra o beğenilerle ödüle layık görülmek. Genç yaşta birçok eser üreterek hayata geçirdikten sonra ödüller kazanabilmek..Hiçte kolay olmayan işler bunlar. İşte Çağan Irmak böyle bir genç! Genç yaşta pek çok başarıya sevilen dizilere imza atmış milyonların tanıdığı birisi.
Mütevazi, sevimli, güler yüzlü, saygılı, candan, evlat  bir genç! Köklerinden beslenerek, geçmişle geleceği birleştirmiş, bütüne hizmet eden duygulu ve birikimli bir yüreğe sahip yakışıklı bir genç.
Konuşmasında beni en çok etkileyen cümleleri şunlardı:  Dedemin kitaplığında Kur’an ve Atatürk’ün Nutuk’u yan yana dururdu ve ikisini de okurdu. Yani ikisi birlikte olabiliyormuş.”  Kültürümüzün önemli isimleri 2 Mustafa’nın (Muhammed Mustafa ve Mustafa Kemal) yaşadığı bir evde, ailede büyüyen  gencin başarılarının kaynağını, geldiği  seviye   düşünmek gerekiyor doğrusu.
İkinci kayda değer cümlesi: “Birlikteliklerimizin rengi, kokusu değişti ama yine Çırağan’da bulunduğumuz gibi birlikteyiz, ayrı değiliz..”diyordu. Evet, bayramlar, kandiller, komşuluk ilişkileri, akrabalarla bir araya gelmek yok denecek kadar azaldı, şartlar değişti  ama yine birlikteyiz. Doğru söylüyordu, şimdi bilgi için, öğrenmek için, tanışmak için bir şekilde  bir araya geliyoruz.
1970 yılında İzmir’ de doğdu. Ege Üniversitesi Basın-Yayın Fakültesi Radyo-Televizyon bölümünü mezunu. Üniversite yıllarında çektiği “Masal” ve “Kurban” adlı kısa filmleri ile Sedat Simavi ödülünü, kendisinin yazıp yönettiği “Bana Old and Wise’ ı Çal” adlı kısa filmi IFSAK’ da birincilik ödülü almış ve Londra Film Festivali’ nde gösterilmiş.
TV dizilerinde yönetmenlik yapmaya başlayan Irmak, YunanistanTelevizyonlarında da yayınlanan ‘Asmalı Konak’  ve  ’Çemberimde Gül Oya’  dizileriyle geniş kitlelere ulaşmıştır.  ”Bana Şans Dile”  ve  ”Mustafa Hakkında Her Şey” adlı  sinema filmleri eleştirmenler tarafından övgüye değer bulunmuş. 2005 yılında yine kendisinin yazıp yönettiği üçüncü sinema filmi, “Babam ve Oğlum” ile SİYAD Ödül Töreni’ nde “En İyi Yönetmen” , “En İyi Senaryo” ve “En İyi Film” ödüllerini kazanmış. Tebrik ediyor, başarılar diliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder