12 Şubat 2013 Salı

HAMPTON COURT'S SARAYI


H.Çiçeksever — 06 Ocak 2013
HAMPTON COURT`S SARAYI…. .H.Çiçeksever’den..
 
Cennet ve cehennem nerede diye sorduklarında, peygamberimizin verdiği cevap şu olmuş :” gece ve gündüz nerede?” Şimdi size cennetten yazıyorum.
Yazmaktaki tek amacım: biz ölürüz görmeyiz ama gelecek nesiller için umarım AKLİMAN ve SARIKUM Londra parkları gibi gelecek nesillere huzur verecek parklar olarak yaşatılması. Hayali bile güzel çünkü elimizde imkanımız var, ya olmasaydı? İnsanoğlu nefsine uymasa, bindiği dalı kesmese hepimiz cennette yaşayacağız. O nedenle nefsi değil beyni büyütmek lazım!.
Medeniyet gelişmiş beyinler demek, medeni ülkelerin parkları ünlü. Çünkü beynin ilacı doğal alanlar. New York`un göbeğindeki Central Park`ı gezerken hissettiklerim adeta meditasyon gibiydi. Norveç Vigeland Park ise 35 yıllık ömrüne inanılmaz eser sığdıran insanin insanlık hikayesiyle bütünleşen doğayla çok şey anlatıyordu. Danimarka ise Avrupa da ilk gördüğümüz parklar olarak bizi cok etkilemişti. Endülüs`te ise İslamın Avrupa ya getirdiği park kültürü etkileyici olduğu kadar parklar bu metropollerin adeta birer hazineleri. Londra`ya sık geldiğimiz için yaşam alanımız içinde hep parklar bulunuyor. Daha önce Kew Garden denilen muhteşem parktaki konserden yazmıştım.
IMG_0216IMG_0224IMG_0230IMG_0242
Bildiğiniz gibi Hyde park dünyaca ünlü. Orada bir iki dakika gözlerinizi kapatıp kalmak cennetin ta kendisi. Her zaman parkta ilginç bir etkinlik görmek mümkün. On yıldır parkların keyfini dört mevsim yasama şansım olmasına rağmen, o yeşilliklere peysaj düzenlemelerine doyamıyorsunuz.. .
uzum (1)IMG_0253IMG_0233üzümün-kökü
Bugün Kıbrıslı arkadaşlarım beni Hampton Court`ta yemeğe davet ettiler. Arkadaşlardan birinin dördüncü kızı bu sarayın bahçesinde The garden Room`da evlenmiş, töreni zevkle anlattı. 10 derece soğuğa rağmen park çok kalabalıktı. Yürüyüş yapanlar, gezenler. Buz pateni yapanlar, yemek yiyenler, salıncaklara binenler..Bu ülkede hava hiç önemli değil insanlar sürekli aktivite içindeler. Resimler size pek çok şey anlatacaktır eminim. Bunlar kış resimleri bir de bu parkın bahar aylarındaki renkli halini düşünün tam bir cennet!
Hampton Court`s hakkında internetten bilgi alabilirsiniz ama en etkileyici olan resimde kökünü göreceğiniz, 2005`te Guinness rekorlar kitabina giren üzüm 1769`da ekilmiş. Hala koruyorlar. Doğayla bebek gibi oynuyorlar.
Ülkemizin betonlaşmadan kurtulması dileğiyle, yeni yılda yeni bir ümitle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder