11 Şubat 2013 Pazartesi

"A DREAM FOR TURKEY"


H.Çiçeksever — 06 Temmuz 2011
“A  DREAM  FOR TURKEY” H.Çiçeksever’den..
 
Hızla gelişen dünyamız bakınız nelere çalışıyor. Sonuç yine geliyor, iyi insan, donananımlı insan, kültür bilincine sahip insan yetiştirmeye! Ekonomist-Sosyolog Prof. Stefano D’Anna’nın düşünceleri çok anlamlı:
“Türk okurlarına ithafen aylık makalelerimin yayınlanması konusunda Tempo dergisinin bana yönelttiği daveti, bu ülkeye duyduğum sevgiyi dile getirmem ve Türkiye’nin daha iyi ve müreffeh bir geleceğe nasıl taşınabileceği konusundaki bazı fikirleri paylaşmam açısından bir fırsat olarak değerlendirerek hevesle kabul ettim.
Gerçek düşler bulaşıcıdır ve ben O’ndan, pragmatik düşleyenler için, ekonominin mutluluk olduğunu öğreten bir Okulun düşünü kaptım; Altıncı hissi önsezi ve yedinci hissi düşlemek ile yetenekleri gelişmiş, vizyon sahibi liderlerden oluşan yeni bir neslin şekilleneceği bir Oluş Okulu. Kitlesel eğitim, bu nitelikteki bireyleri yetiştiremez.
Bir ulusun serveti, sahip olduğu ihracat hacmi, endüstriyel üretim kapasitesi, doğal kaynaklarının bolluğu, petrol yatakları, altın madenleri ya da elmas rezervleri değildir.
Bir ulusun gerçek serveti, sahip olduğu sisteminin, değerlerinin niteliği ve bunun da ötesinde, her türlü iç çatışmadan ve olumsuz düşünceden, gündelik ölümlerin her çeşidinden arınmış, duygusal yönden sağlam bireyler yetiştirebilme kapasitesidir. Toplum içindeki değişim ancak her bir bireyin kendi kişisel çabası ile gerçekleşebilir.
Gördüğün ve dokunduğun her şeyin, insanoğlunun ele geçirdikleri arasında faydalı, güzel ve doğru olan her şeyin ardında… her kuruluşun ve bilimsel başarının kökeninde, her zaman bir kişinin düşü…bir bireyin vizyonu vardır. Bir kuruluşun, bütün bir medeniyetin ömrü, vizyon sahibi kadın ve erkeklerinin, uygulamacı düşleyenlerinin, bireylerinin varlığına dayanır. Onlar olmadan gelişim düşünülemez.
Bu fikirlerimi ifade ettiğim ilk fırsat, Forum İstanbul 2023 toplantısına yabancı konuşmacı olarak katılmam için aldığım davet ile gerçekleşti. Katıldığım toplantı, her yıl, 600 en iyi beynini, çok hayati bir soruya cevap bulabilmek amacıyla bir araya getirmişti: 2023′e, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıldönümüne doğru, Türkiye’nin dünya insani gelişiminde ve küresel ekonomik kalkınma sürecinde anahtar rol oynayabilmesi için neler yapabiliriz?
Forum’da da paylaştığım gibi dünyanın içinde bulunduğu krizin, finansal ya da ekonomik temelli olmadığı görüşündeyim. Onlar sadece sonuç olarak nitelendirilebilirler. Şu an yüzleşmekte olduğumuz gerçek kriz, ahlaki donanıma sahip kusursuz liderlerin yokluğundan kaynaklanan bir değerler krizidir.
En iddialı projeleri gölgeleyen başlıca engel, finansal ya da maddi kaynakların yetersizliği değil, bir amaç uğruna hizmet etmenin bilinciyle işine yaklaşan, kendini o işe adamış, yetenekli, dürüst ve verimli, kısaca bütünlük sahibi insanların yokluğu, seven ve düşleyen, endişe ve korkularından arınmış, cesur fikirler tasarlayabilen ve yaşamlarını tüm güçleri ile kendi gerçekliklerini yaşamaya adamış bireylerin eksikliğidir.
Türkiye’nin geleceğine yönelik somut bir Projeye ben, ‘A Dream for Turkey – Türkiye için bir Düş’ adını verdim.”diyor.
Bir millet, kültürel güçlü bireyleriyle yaşayabilme gücüne sahiptir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder