12 Şubat 2013 Salı

2013'e LONDRA'DAN MERHABA


H.Çiçeksever — 02 Ocak 2013
HOŞGELDİN 2013..H.Çiçeksever’den
 
Üç haftadır Londra”da Christmas kutlamaları nedeniyle torunlarla partiden partiye koşturup duruyoruz.. Okullar, bazı iş yerleri özel partiler düzenliyor, armağanlar veriyorlar. Küçük yaşta paylaşmayı, birlikte yaşamayı öğretiyorlar, geleneklerini sevdiriyorlar. Danslar, showlar, animasyonlar, resim çalışmalarıyla çocukları hiç gürültüsüz meşgul ediyorlar.
Günlerdir, hediye paketi sarmaktan, hediye paketi açmadan geçen günümüz yok gibi. Çocuklar o kadar mutlu ki ! Bütün şehir cıvıl cıvıl süslenmiş. Masallardaki evler gibi evlerden oluşan, koskoca şehrin sokaklarında dolaşmak ise huzur veriyor. . Londra denilince ilk akla gelen, dünyanın her köşesinden insanı ağırlayan en önemli merkez Night Bridge ise inanılmaz yaratıcı ve akıl almaz yeniliklerle süslü vitrinleriyle kendine hayran bırakıyor. Harrods, Selfridges, Harvey Nichols, Covent Garden her zaman farklılığıyla cazibe merkezi olmaya devam ediyorlar. Dört yıldır Londra’da yılbaşı geçiriyorum, senede pek çok defa gelip gidiyorum her hafta değişen bu mağazaların vitrinlerinin bir kez bile ayni dekore edildiğine şahit olmadım.
IMG_0156IMG_0162IMG_0167IMG_9973
Christmasın ertesi günü başlayan ucuzlukta ise alışveriş çılgınlığı, uzun kuyrukların ise Cin, Japon, Kore, Arap ülkelerinin oluşturduğu kuyruklarla hareket yine devam ediyor bu güneş batamayan imparatorluğun şehrinde.
Yılbaşı ise tekrar dünya ile birlikte kutlanıyor havai fişek gösterileriyle yoğun insan trafiğiyle yine çok hareketli. Bu yılbaşı aldığım çok anlamlı armağanlarım oldu. Bunlardan birisi de Wimbledon Tiyatrosunda Pamuk Prenses ve Yedi Cüceleri oynayan Elvis Presley”in kızının baş rolü oynadığı muzikali görmek oldu. Sahne dekorları ve kostümleriyle muhteşem zengin bir muzikaldi. Cüceleri gerçek cüce 7 adam oynuyordu. Sonunda dünyayı sarsan Gangham dansıyla bitirildi. Wimbledon tiyatrosu 1910 da açılmış. Üç kata yayılmış 1670 koltuk, ve 80 sandalyelik özel localar bulunuyor. Medeni ülkelerde kültür ve sanat hem çok pahallı hem herkes mutlaka gidiyor.
Halkı gibi iklimi de kibar olan bu şehrin büyüsünde, hiç Türkiye yle ilgilenmiyorum. Bir ara Sinop gazetesine bakayım dedim ve Buzhanenin, isimleri duyulmuş değerli Opet Grubunun desteğiyle düzenleneceğini okuduğumda yılbaşı hediyesi gibi geldi bana.. Kültür-tarih-geleneklerine bağlı Londra’dan bir kez daha baktığımda, Buzhaneyi ne kadar önemsediğimi bir bilseniz.
Buzhaneyi ilimize, aynı zamanda gelecek nesillere kazandıran Sn Başkan Baki Ergül’ü tekrar kutluyorum, şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.
2013”un hepimize sağlık, neşe, huzur ve dünyaya barış getiren bir yıl olmasını

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder