22 Mayıs 2013 Çarşamba

NİDA ÖLÇER “SAATLER”

(22 Mayıs – 15 Haziran 2013)
            The Ritz-Carlton Hotel, Süzer Plaza , Gümüşsuyu–İstanbul’da Ekavart  Sanat Galerisinde,  Nida Ölçar’ın  ‘Saatler ’adlı  sergisindeyiz. Daha önce Çırağan’da babası Sıtkı Ölçer’in sergisini  hayranlıkla gezmiş  ve kendisiyle tanışmıştım. Babasının vafatının ardından yine Çırağan’da  Nida Ölçer’in  sanat çevresinde büyük ses getiren  Çiniden Çeşmeler temalı sergisini görmüştüm. Anadolu’nun bağrından  çıkmış, kendi kendini yetiştirmiş  bu özel yetenekli ,ruhu yüksek insanlar bizim gerçek temsilcilerimiz.
            Türkiye’de ve dünyada adı ‘Çini’ kelimesiyle birlikte anılan ve 2010 Kasım ayında aramızdan ayrılan ünlü çini ustamız Sıtkı [Usta] Ölçar’ın ‘Sıtkı’ imzasını yaşatacak isim kızı Nida Ölçar, Sıtkı Ölçar’ın mirasına şimdiden hak ettiği değeri veriyor. Karakteristik ‘Sıtkı’ imzasını Nida Ölçar babasının koleksiyoncularına saygıdan  ‘Sıtkı II ‘ olarak imzalıyor.
            Güleryüzlü,  güzel ve kendinden emin bir hanım olan Nida Ölçar babasından devraldığı Sanat Atölyesinde Geleneksel El sanatının modern hatlarında çiniler tasarlıyor. Almanya’nın önde gelen dergilerinden ‘Der Spiegel’ in ‘Kütahyalı Çılgın Picasso’ olarak tanımladığı Sıtkı Usta’nın çinilerini ölümsüzleştirerek, geleneksel çini sanatına ve büyük bir sanatçı olan babasına vefa borcunu ödüyor.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder