4 Nisan 2015 Cumartesi

JAPON GECESİ



21 Ekim 2014
Türk Japon Vakfı ve Japonya Büyükelçiliği tarafından Japonya'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nun katkılarıyla organize edilen gece, İş Sanat Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Çok sevgili dostlarım,  Gül Sadıklar ve Ece Sadıkların nazik davetiyle katıldığımız bu geceye  Mehmet Haberal'ın da aralarında bulunduğu  800 kişi  katıldı. 
Türk Japon Vakfı Başkanı Prof. Dr. Cafer Tayyar Sadıklar "Japonya bizim gerçek dostumuzdur. Japonlar Türkiye'ye çok büyük altyapı ve üstyapı yatırımları getirdiler diyerek çalışmalarını anlattı.
Türkiye-Japonya diplomatik ilişkilerinin başlangıcının 90. yıl dönümü kapsamında düzenlenen "Türk-Japon Dostluk Gecesi"nde, Japon koto sanatçısı Atsuko Suetomi ve kanun sanatçısı Göksel Baktagir konser verdi. 
Türk Japon Vakfı'nın, gerçekleştirdiği etkinliklerle iki ülke dostluğunun merkezi haline geldiğini vurgulayan Yokoi, şunları kaydetti:
Bu yıl Türkiye-Japonya ilişkilerinin 90. yılı ancak Japonya ve Türkiye arasındaki ilişkiler Ertuğrul fırkateynine kadar uzanmaktadır. 125. yıl dolayısıyla birçok etkinlik yapılacak. 'Ertuğrul' isimli film çekilecek.  Japonya ve Türkiye arasında benzeri bulunmayan bir dostluk var."
Ziya Şakir’in İmparator Mikado eserinin yayıncısı Fatma Yargıcı ile bu gecede tanıştık.
26 Ekim 2014, Japon Festivali
Baltalimanı Japon Bahçesinde, Türkiye ile Japonya diplomatik ilişkilerinin başlamasının 90’ıncı yılı, İstanbul’da düzenlenen ‘Komşumuz Japonya: Hisset! Dene! Japon Festivali’ ile kutlandı. Japonya İstanbul Başkonsolosluğu’nun ev sahipliğinde ve Daikin’in ana sponsorluğunda gerçekleşen festival; Koto konseri, Bonsai sergisi, İaido gösterisi gibi Japon kültürünü yansıtan etkinlikler ile renklendi.
Kostüm yarışması,  geleneksel Japon çalgısı Koto,  geleneksel ve modern Japon müziklerinden örnekler , Japonya’nın geleneksel Kenjutsu’larından (dövüş-savunma sanatları) biri olan İaido gösterisi ve yaklaşık bir saat süren Çay Seremonisi konukların büyük ilgisini çekerken, mini ağaç sanatı Bonsai sergisi ve workshop’lar, Japonya Tanıtım Standı’nda yer alan Kendama, Janage gibi oyunlar da katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Festivalde isteyen konukların isimleri Japonca harflerle yazılarak kendilerine hediye edildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder