26 Ocak 2014 Pazar

RUS KIZILORDU KOROSU


Cemal Reşit Rey Konser Salonu, 26.01.2014 tarihinde Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu ve Dans Topluluğuna ev sahipliği yaptı. 1928 yılında Kızılordu Merkez Evi'nde kurulan orkestra ve dansçılardan oluşan dünyanın en büyük ordu korosu olma ünvanına sahip.
Koro başta Sovyet halk şarkıları olmak üzere 150 şarkı söylüyor. Gittikleri her ülkenin dilinde o ülkeye ait seçtikleri eserleri seslendiriyorlar.

Programın birinci şarkısı; Ceddin deden, neslin baban..
9. şarkısı; Çanakkale İçinde..barkavizyon gösterileri eşliğinde muhteşem seslendirdiler. Bizi bize bizden iyi anlattılar.
11. şarkı; Ay Akşamdan Işıktır...
16. şarkı; Bu Hayat Çekilmez...
19.şarkı; Onuncu Yıl Marşıydı. Harikaydı..
Son parçaları kendi dillerinden Podmoskovnıye Veçera tüm konser sanatçılarıyla birlikte söylendi ve müthiş bir enerjiyle perdeler kapandı.
Müzik ruhun gıdası, barışın dili....




1 Ocak 2014 Çarşamba

ANISH KAPOOR


Çağdaş sanatın efsane ismi Anish  Kapoor, Türkiyedeki ilk kişisel sergisini şimdiye kadar sergilenmemiş eserlerinin de yer aldığı bir seçkiyle Sabancı Müzesinde gerçekleştirdi.
Taşın biçim alması, sanki o taşa bir el hiç dokunmamış gibi devasa  mermer taşlardan oluşan, toplam ağırlıkları 100 tonu bulan eserleri,  soyut sanatı mimari, mühendislik ve teknolojiyle buluşturuyordu.
Amerika Şikago'da meydanda "been-fasulye" denilen müthiş bir heykel sergileniyor ve bu eser Anish Kapoor'un.